'Sportkoningin' Dafne Schippers draagt creatie van Jan Taminiau tijdens Sportgala

GOIRLE - Wereldkampioene op de 200 meter Dafne Schippers schitterde dinsdagavond op het Sportgala in een jurk ontworpen door Jan Taminiau uit Goirle. Na koningin Máxima verschijnt nu ook de ‘koningin van de atletiek’ in een creatie van Taminiau.
Dinsdagavond nam Schippers de Jaap Eden als winnaar van de jaarlijkse sportverkiezing in ontvangst.Vooraf was al duidelijk dat de atlete de prijs eigenlijk niet kon ontlopen.

'Trots om mijn jurk'
Op Twitter gaf Schippers, die werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar, aan trots te zijn een jurk van de ontwerper uit Goirle te mogen dragen.


Eerder vroeg Dafne aan haar volgers te raden welke kleur de jurk zou hebben.

Goud was veruit favoriet. Maar ook oranje, koningsblauw als verwijzing naar de ‘kroningsjurken’ die Taminiau voor koningin Máxima ontwierp, en zelf Jamaicaans geel zijn opties die op Twitter werden genoemd.

ZIE OOK: Koningin Máxima draagt jurken van Jan Taminiau uit Goirle

Brabants tintje
De creatie van Taminiau is een van de weinige Brabantse tintjes aan het Sportgala.
Alleen springruiter Maikel van der Vleuten uit Someren maakte namelijk kans op een prijs. Hij was met de springruiters genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. Die prijs ging uiteindleijk naar  de beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst.