Video

RBC en NAC spelen eindelijk weer de West-Brabantse derby

6 januari 2016 om 19:46
nl
RBC Roosendaal is al een paar jaar van het grote voetbaltoneel verdwenen, maar woensdagavond speelt het weer een wedstrijd op niveau. Grote broer NAC komt op bezoek. Voor het eerst sinds 2007 spelen de twee teams weer de West-Brabantse derby.
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Na het faillissement in 2011 kwam RBC uit in de vijfde klasse. Ze promoveerden pas één keer en dus is een derby nog ver weg. Dit jaar belegt NAC een trainingskamp in Roosendaal en nu komt het er weer van. "Dat is uiteraard speciaal", zegt RBC-secretaris Paul Kuipers. "Van oudsher leeft zo'n derby altijd in Roosendaal."
Lege stoeltjesMaar of het stadion woensdagavond vol zit voor de oefenwedstrijd is de vraag. In de voorverkoop zijn slechts' 250 kaarten verkocht. Kuipers: "Dat heeft ermee te maken dat sommige supporters het niet aan kunnen zien als we een grote nederlaag lijden. Er zijn mensen die dat niet mee wensen te maken."
Jerom Bogers is al lange tijd supporter van de Roosendalers. "Ik ga wel! Als je het er met vrienden over hebt, voel je die spanning. Dat is weer een speciaal gevoel. Of ze kunnen winnen? Natuurlijk. PSV verliest ook tegen de nummer twee van Malta. Dat zijn ook een stel veredelde accountants."
RooskleurigOf NAC en RBC elkaar nog een keer treffen in het betaald voetbal? "Ik hoop zo snel mogelijk", zegt Bogers. "We kunnen kampioen worden dit jaar. Als we ook de jeugdspelers kunnen behouden, dan zie ik de toekomst rooskleurig in." Secretaris Kuipers is reëel. "Wij hebben al veel moeite om uit de vierde klasse te komen. Het eerste doel is om te promoveren, maar stiekem hoop je er wel op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.