Fout, stoer en kort: dé carnavalstrends dit jaar

ROOSENDAAL - Vier weken voor carnaval is het druk bij SEP in Roosendaal. Voor kinderen zijn de K3-, Frozen- en Star Wars-outfits niet aan te slepen. Volwassen hullen zich dit jaar vooral in foute jaren 80-pakjes. "Nu is een mooie tijd om je carnavalsoutfit uit te zoeken, nu is alles er nog", zegt eigenaar Dennis Sep.
De komende vier weken zijn druk voor Dennis Sep, eigenaar van SEP in Roosendaal. Zijn schoonmoeder springt bij in de zaak om de drukte aan te kunnen. De jaren 80-outfit, niet te verwarren met de New Kids-outfit van een aantal jaar geleden, is populair. "Fluorescerende trainingspakken, zweetbandjes, foute gouden kettingen, dit is het wel dit jaar", laat Sep zien.

Kort, korter, kortst
Voor vrouwen is het al jaren in om jurkjes te dragen die bijna niet meer korter kunnen. Sneeuwwitjes, Heidi's, Roodkapjes, het is allemaal populair. "Ze mag het pakje aan als ze er een legging onder doet", zegt een moeder wiens tienerdochter een kort matrozenpakje showt. "Al had ik liever dat ze gewoon een berenpak aan deed."

In een ander pashokje past een jongedame een Tirolerjurk. "Ik houd wel van jurkjes, maar ze mogen echt niet te kort zijn. Dat vind ik sletterig."

Cool en Stoer
Sinds de start met de nieuwe K3-samenstelling zijn de zilveren jurkjes met regenboog niet aan te slepen. Ook jurken uit de film Frozen zijn populair en moeten regelmatig aangevuld worden.

Voor de jongens geen regenbogen of prinsessenjurken. "Het moet cool en stoer zijn", legt Mike van een jaar of vijf uit. Hij kijkt smachtend naar het Stormtrooperpak.
Meer over dit onderwerp:
carnaval trends sep roosendaal outfit kostuums feesten