Video

Handel in gebruikte carnavalswagens ligt op zijn carnavaleske kont

28 januari 2016 om 07:47
nl
De ooit zo bloeiende handel in gebruikte carnavalswagens ligt op z'n gat. Het wordt steeds moeilijker om voor de wagens een koper te vinden. De prijzen die kopers voor een wagen willen betalen staan ook fors onder druk.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Vic Huijgens van bouwclub De Bokkenrijders vat de huidige malaise kort en bondig samen. "Veel aanbod, weinig vraag. Maakt de prijs laag." Sinds de jaren zeventig verkoopt Huijgens gebruikte carnavalswagens, maar nog nooit was de handel zo slecht als dit jaar.
Kosten versus batenVoor het voortbestaan van de vele honderden bouwclubs in Brabant is de verkoop van een gebruikte carnavalswagen van cruciaal belang. Met de opbrengst van de verkoop kan de bouw van een nieuwe weer bekostigd worden.
Ad den Besten van bouwterrein De Linie in Ossendrecht ziet de toekomst van de bouwclubs somber in. "Ik denk dat het carnaval op dat gebied in gevaar is. Ik denk dat bouwclubs gaan afhaken omdat het financieel niet meer op te brengen is."
Een oorzaak van de ingestorte handel is het opbouwen van wagens in polyester. De kunststof poppen en figuren gaan soms wel meer dan twintig jaar mee. Omdat iedereen maar door blijft bouwen en er nauwelijks polyester wagens verdwijnen wordt het aanbod vanzelf groter dan de vraag.
Voor koopjesjagers zijn het wel gouden tijden. Die krijgen (heel) veel wagen voor weinig geld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.