Rochdi Achenteh kiest voor Willem II: 'Brabant is fijn, maar carnaval? Daar doe ik niet aan'

TILBURG - Willem II heeft opnieuw een speler binnengehaald. De Tilburgse club presenteerde donderdag Eindhovenaar Rochdi Achenteh. De 27-jarige linksback komt over van Vitesse, waar hij zijn basisplaats dit seizoen is kwijtgeraakt. De Marokkaanse international hoopt bij Willem II meer speelminuten te maken. "Fijn om weer terug in Brabant te zijn."
Achenteh vervolgt: "Het is heerlijk om weer dicht bij mijn ouders, vrienden en familie te zijn. De keuze voor Willem II en Brabant was een makkelijke. Trainer Jurgen Streppel wilde me ook erg graag hebben. Hij heeft me meerdere keren gebeld."

Hoewel Achenteh veel met Brabant heeft, kunnen niet alle tradities hem bekoren. "Carnaval vier ik niet. Van die Brabantse liedjes versta ik helemaal niets. 'Brabantse Nachten Zijn Lang' zeggen ze altijd. Maar het is niet mijn muziek. Dat nummer is toch van Guus Meeuwis, niet waar?"

Meerdere aankopen
Willem II versterkte zich deze winter al met de huurlingen Andy Kawaya (van Anderlecht) en Guus Hupperts (AZ) en spits Bartholomew Ogbeche. Achenteh werd opgeleid door PSV, maar haalde daar nooit het eerste elftal. Via FC Eindhoven en PEC Zwolle belandde hij begin 2014 bij Vitesse. Het contract van de verdediger in Arnhem zou komende zomer aflopen.

'Hij is multifunctioneel'
Trainer Streppel is dus blij met de komst van Achenteh. "We zagen dat Stijn (Wuytens, red.) wegging en we hebben daardoor weinig middenvelders meer over. De middelen zijn beperkt voor ons."

Streppel volgt Achenteh al langere tijd. "Voor ons is dit een buitenkansje. Ik ben al jaren gecharmeerd van hem. Hij is multifunctioneel en hij brengt gif met zich mee."