PSV verhuurt aanvaller Rai Vloet aan SC Cambuur: 'Goed voor hem om elders ervaring op te doen'

29 januari 2016 om 11:13 • Aangepast 21 november 2020 om 13:03
nl
Rai Vloet speelt de rest van het seizoen voor SC Cambuur. De twintigjarige aanvaller uit Schijndel wordt door PSV verhuurd aan club uit Leeuwarden.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Vloet debuteerde eind juli 2014 in de hoofdmacht van PSV, tijdens de Europa Leaguewedstrijd tegen Sankt Pölten. Hij kwam vorig seizoen acht keer in actie in het eerste.
'Vervanger van Ogbeche'Vloet, zoon van trainer Wiljan Vloet, komt uit de jeugdopleiding van PSV en speelde voor die club tot dusver zestien wedstrijden in het eerste elftal. Dit seizoen speelde hij maar eenmaal in de hoofdmacht, maar kwam hij wel twaalf keer in actie voor het tweede elftal in de Jupiler League. Daar scoorde hij zeven keer.
ZIE OOK: 'Ik wil in winterstop verhuurd worden', PSV-talent Rai Vloet aast op meer speeltijd
Hij trainde vrijdag al voor het eerst mee met de selectie van trainer Henk de Jong, die woensdag sterspeler Bartholomew Ogbeche kwijtraakte aan concurrent Willem II.
'Goed voor hem om ervaring op te doen'PSV-trainer Phillip Cocu liet weten dat hij het goed vindt dat Vloet elders ervaring op gaat doen. "Het is goed voor Rai dat hij eredivisiewedstrijden gaat spelen, daar is hij klaar voor. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld bij Jong PSV, daar heeft hij het goed gedaan. Het laatste stapje, in de basis staan bij PSV ontbrak er aan, maar nu is het ervaring opdoen. Het is goed om eens verder van huis te zitten en dan vervolgens terug te keren en hier dan toch te gaan slagen."
[Tweet:body:https://twitter.com/SCCambuurLwd/status/692995668181385216] [Tweet:body:https://twitter.com/SCCambuurLwd/status/692999700807548928]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.