Biesbosch MuseumEiland genomineerd voor Gebouw van het Jaar

WERKENDAM - Het Biesbosch MuseumEiland is onlangs door een bekende internationale architectuurwebsite genomineerd voor Gebouw van het Jaar 2016. Het museum dingt mee in de categorie van culturele architectuur. Dinsdag moet bekend worden of het museum heeft gewonnen.
Het Biesbosch MuseumEiland werd vorig jaar heropend door Pieter van Vollenhoven nadat het acht maanden dicht was voor een grote verbouwing en een uitbreiding. Het eiland is door de uitbreiding twee keer zo groot geworden.

Het museum in Werkendam bestaat uit zeven paviljoens, die allemaal een piramidevormig dak hebben. Het dak is bedenkt met gras, waardoor het museum helemaal opgaat in de natuur.Bekende site
De competitie wordt gehouden door ArchDaily. Dat is één van de bekendste architectuurwebsites ter wereld. De site trekt dagelijks honderdduizenden bezoekers.

Dinsdag maakt ArchDaily bekend welk gebouw de Gebouw van het Jaar-wedstrijd heeft gewonnen. Behalve het Biesbosch MuseumEiland dingen er ook andere Nederlandse projecten mee, hoewel die deel uitmaken van een andere categorie. Het gaat om Theater De Kampanje in Willemsoord (Refurbishment) en de Crossoverzaal in Utrecht (Hospitality Architecture).

Meer foto's zien en stemmen op de trots van Brabant? Dat kan hier.