Brand bij Gay Sauna Tibet in Eindhoven, waarschijnlijk aangestoken

EINDHOVEN - Bij Gay Sauna Tibet in Eindhoven heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd een brand gewoed. Dat bevestigen medewerkers tegenover Omroep Brabant. Er zou sprake zijn van brandstichting. De vermoedelijke dader is aangehouden.
De eigenaar van de sauna aan de Antoon Coolenlaan in recreatiegebied Genneper Parken werd naar verluidt even daarvoor gewekt door zijn alarmsysteem. Op livebeelden van de beveiligingscamera's zag hij hoe voor hem een onbekende man het terrein opliep.

De sauna-eigenaar waarschuwde meteen de politie. Ter plekke zagen agenten een rennende man op de Bayeuxlaan. De 39-jarige Eindhovenaar werd opgepakt en zit nog vast.

Brand ontdekt
Op dat moment bleek de toegangspoort van de sauna te zijn opengebroken en woedde er een brand. Het ging om een deel van de gevel dat vlam had gevat. Even werd gevreesd dat het vuur zou overslaan, maar de brandweer kon erger voorkomen.

De medewerkers van Gay Sauna Tibet willen niet ingaan op de zaak, maar laten wel los dat er brand is geweest. Die viel gelukkig mee, zo zeggen ze. "We zijn in ieder geval gewoon weer open."

Onderzoek in volle gang
Het is nog niet bekend of de onbekende man ook in het gebouw is geweest. De politie onderzoekt het incident.

LEES OOK: Hoe homosauna Tibet uitgroeide van ongewenst bedrijf tot publiekstrekker van Eindhoven