‘Heel Tilburg rouwt met jullie mee’, honderden steunbetuigingen om afgebrand bowlingcentrum Dolfijn

27 maart 2016 om 18:08
nl
Eerste dates, vrijgezellenavonden en kinderfeestjes, in Tilburg en wijde omtrek was Dolfijn Bowling een begrip. Vrijdagavond werd het bowlingcentrum verwoest door een grote brand. De familie Dol die het bedrijf runt, wordt overspoeld met honderden steunbetuigingen.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

"Beste gasten, vrienden, kennissen en familie, het is hartverwarmend om al die lieve spontane berichtjes te lezen. Super fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad bij ons", schrijft de familie Dol op de Facebookpagina van het bowlingcentrum.
LEES OOK: Brand verwoest Dolfijn Bowling in Tilburg [VIDEO]
HuwelijksaanzoekSinds de opening in 2001 bezochten tienduizenden mensen het bowlingcentrum, op Facebook komen de herinneringen los. Zo werd Chantal uit Oisterwijk er ten huwelijk gevraagd. "Wij vinden het dan ook ontzettend jammer dat de Dolfijn er niet meer is."
Veel reageerders hopen dat er een nieuw bowlingcentrum komt, de familie Dol zegt er 'keihard aan te werken' om zo snel mogelijk weer gasten te kunnen ontvangen. Hoe en waar dat zou moeten gebeuren, is niet bekend.
[YouTube:body:https://youtu.be/NNrw9aZaFUs]
FamiliebedrijfDolfijn Bowling Tilburg was een echt familiebedrijf. Het werd opgericht door Ronald Dol, die vorig jaar overleed, zijn zoon Thomas zette het bedrijf voort. In de zomer van 2015 sloot het bowlingcentrum tijdelijk de deuren omdat het interieur een flinke opknapbeurt kreeg. Het hele interieur werd vernieuwd.
"Alles wat je met hard werken hebt opgebouwd in een klap weg....vreselijk", reageert een bezoekster. "Wie heeft er nu geen leuke herinnering aan Dolfijn Bowling. Jullie zijn gewoon een begrip in Tilburg, een onmisbaar partycentrum voor jong en oud. Deze verschrikkelijke gebeurtenis had nooit mogen plaatsvinden", vindt een andere vrouw.
Ingrijpende brandDe brand vrijdagavond heeft het complete pand van Dolfijn Bowling verwoest. Behalve het bowlingcentrum waren er ook een restaurant, indoor-minigolf en partyverhuur in het gebouw gevestigd. De brand vrijdagavond lijkt te zijn ontstaan bij de bowlingmachines, zegt eigenaar Thomas Dol tegen Omroep Brabant.
LEES OOK: Eigenaar Dolfijn Bowling vertelt over evacuatie tweehonderd bezoekers
Ook de server van het reserveringssysteem is bij de brand verloren gegaan, mensen die gereserveerd hadden kunnen daardoor niet worden afgebeld. Dolfijn Bowling excuseert zich hiervoor op de Facebookpagina van het bowlingcentrum.
Tilburg bowlinghoofdstadEen bowlingtoernooi dat op 4 april bij Dolfijn Bowling zou zijn, is verzet. Het Lotto NK A-klasse 2016 wordt nu in Hoofddorp gehouden. De Nederlandse Bowling Federatie (NBF) zegt alles binnen haar mogelijkheden te doen om zowel Dolfijn Bowling als de Bowling Vereniging Tilburg te ondersteunen de komende periode.
"Het nieuws komt bij velen hard binnen. Sommigen noemen Tilburg wel de 'bowlinghoofdstad van Nederland' en veel bowlers hebben mooie herinneringen aan Dolfijn Bowling", aldus de NBF.
[YouTube:body:https://youtu.be/Owc0y-JGOzk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.