Blessure speelt Glenn Coldenhoff parten tijdens GP Valkenswaard, Heeschenaar wordt negende

VALKENSWAARD - Glenn Coldenhoff moest maandag genoegen nemen met een negende plek tijdens de GP in Valkenswaard. De KTM-rijder uit Heesch kwam in de eerste manche ten val en eindigde uiteindelijk als dertiende. De tweede manche ging stukken beter. Lange tijd reed hij op de vierde plaats, maar Coldenhoff finishte uiteindelijke als zevende.
De Heeschenaar had na afloop ook een reden voor de mindere prestatie. "Ik heb drie zeer slechte weken gehad. Ik heb pas twee keer kunnen rijden voor de Grand Prix en dat is verre van een ideale voorbereiding", zei een balende Coldenhoff na afloop.

Blessure
Coldenhoff liep tijdens de Grand Prix in Thailand een ribblessure op. Die speelt hem nu nog steeds parten. "Ik kon in de tweede manche niet diep genoeg adem halen waardoor er drie man in één ronde voorbij kwamen. Dat is toch jammer. Het verschil tussen vierde en zevende plek is een groot verschil", aldus de KTM-rijder.


Overstap KTM
Coldenhoff reed vorig seizoen nog voor het team van Suzuki. Dit jaar rijdt hij onder de vlag van KTM, en dat bevalt bijzonder goed. "Ze zijn heel goed voor mij. Het is een heel fijn team, ik voel me ook op mijn gemak met deze mensen om mij heen. En dat is eigenlijk heel belangrijk, dat je je lekker voelt in een team."

De ambitie voor dit seizoen is duidelijk: zo veel mogelijk in de top tien eindigen. "En dan willen we langzaamaan naar die top vijf kruipen. Hier en daar nog een podiumplekje meepakken en wie weet zelfs een Grand Prix-overwinning."