Video

Ulvenhoutse kinderen bang voor terrorkauw: 'Hij pikt soms zo hard dat het bloedt'

31 maart 2016 om 01:11 • Aangepast 21 november 2020 om 11:38
nl
Hij is inmiddels bekend als de terrorkauw. De vogel valt voornamelijk Ulvenhoutse kinderen aan. Hij pikt op hun hoofd en krabt in hun nek. "Capuchon op en laag blijven", zijn de tips die rondgaan. Er is al geprobeerd hem te vangen, maar tevergeefs. "Hij is gewoon te slim", zegt een buurtbewoonster.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

De kauw houdt zich schuil in een boom in de buurt van basisschool de Rosmolen. Welke boom? Dat weten een aantal kinderen wel te vertellen. Ze willen de plek graag laten zien, want hoe eng het ook is, spannend is het natuurlijk ook. "Die boom is het", zegt Daan, terwijl hij naar een volle groene boom wijst. "Vanuit daar valt hij ons aan."
Angst"Hij heeft me een keer zo hard op m'n hoofd gepikt dat het bloedde", vertelt de 11-jarige Sophie. "Ik had krassen in m'n nek", zegt Jasper. Alle kinderen zijn wel één of meerdere keren aangevallen. "Daar is ie", gillen ze als de vogel aan komt vliegen.
[tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/715256774706769920]
Volgens een buurtbewoonster gaat het om een vriendelijke kauw. "Ik denk dat hij ergens anders tam is gemaakt. Nu komt hij op eten af en het gegil van kinderen. Hij is vrij speels en wil dus met ze spelen. Maar de kinderen vinden dat eng en denken dat ze aangevallen worden. Het is jammer dat er iets fout gaat in de communicatie. Ik heb er geen last van, ik gil niet zo."
Slim en snelSamen met de kinderen heeft ze geprobeerd de vogel te vangen, maar tevergeefs. "Hij is slim en snel, die laat zich niet pakken. Eigenlijk heb ik er ook helemaal niet zo'n last van." De kinderen proberen met chips de vogel te lokken. "Als we het op de grond gooien, komt hij er op af, dan kunnen we onze jas erover heen gooien", legt Daan uit.
Het is de bedoeling dat ze de vogel vangen en dat hij daarna met de dierenpolitie opgehaald wordt. "We hebben een telefoon bij, dan kunnen we gelijk bellen als we hem hebben." Ze zouden het fijn vinden als de terrorkauw óf op zou houden met ze aan te vallen, óf zou verdwijnen. "Ik durf gewoon niet meer over straat in m'n eigen wijk, dat is niet leuk", besluit Marieke.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.