'Visverwerkingsbedrijf wordt niet vervolgd ondanks doden door eten besmette zalm'

5 april 2016 om 02:01
nl
De directie van visverwerkingsbedrijf Foppen hoeft niet langer bang te zijn voor een gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie vervolgt de top van het bedrijf niet. Dat meldt Omroep Gelderland maandag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Foppen uit Harderwijk kwam in 2012 in opspraak toen het bedrijf met salmonella besmette zalm had verkocht. Klanten die de vis aten werden ziek. Het ging onder anderen om tientallen Brabanders. Ook overleden vier mensen, onder wie iemand uit onze provincie.
'Niets te verwijten'Justitie vervolgt Foppen niet meer, omdat het bedrijf volgens de officier van justitie niets te verwijten was. Zo waren er voldoende maatregelen om de hygiëne te waarborgen. Controle op salmonella was verder niet verplicht.
Letselschadespecialist Yme Drost heeft tegenover Omroep Gelderland laten weten teleurgesteld te zijn in het besluit van het OM. Hij vindt dat Justitie te makkelijk heeft gehandeld. "Slachtoffers hebben ernstig letsel opgelopen door de salmonellabacterie en er zijn mensen aan dood gegaan. Het gaat hier om onze voedselveiligheid."
Drost beraadt zich op eventuele vervolgstappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.