Video

Warm onthaal in West-Brabant voor estafettelopers van Roparun: 'Supertrots op zoon die meedoet'

16 mei 2016 om 12:49 • Aangepast 21 november 2020 om 10:24
nl
Op de vroege maandagmorgen zijn honderden lopers en fietsers van de Roparun door West-Brabant gekomen. Om twee uur 's nachts kwamen de eerste deelnemers onder veel belangstelling door Ossendrecht. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De renners lopen in teamverband en halen geld op voor mensen met kanker.
Profielfoto van van der Straaten Agnes en Marjanka Oerlemans
Geschreven door
van der Straaten Agnes en Marjanka Oerlemans

Dit jaar is het de 25ste keer dat er gelopen en gefietst wordt. Al die jaren staan langs de route duizenden mensen om de sporters een hart onder de riem te steken. Ossendrecht, waar midden in de nacht de doorkomst was, liet ook twee teams uit het dorp meelopen. Met toeters en bellen werden ze ingehaald.
SteenbergenMaandagmorgen in Steenbergen werden de 333 teams binnengehaald. De Steenbergse groep de Stone Mountain Runners werd warm onthaald. In het dorp stonden flink wat dorpsgenoten langs de weg.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook een familie uit Nieuw-Vossemeer stond langs het parcours. Eén van de deelnemers aan de Roparun kon op bijzondere support rekenenen van dit clubje. Een glunderdende oudere dame: "Mijn zoon ja!" De zoon in kwestie doorkruiste rond half tien het dorp Steenbergen. Heel even stapte hij van de fiets om overladen te worden met kussen. Daarna moest hij weer verder, richting Rotterdam. Zijn moeder: "Ik heb gezegd dat ik supertrots op hem ben."
Motivatie om mee te doen En dat was ook zijn dochter. "Hij vindt het belangrijk om mee te doen. Mijn opa en mijn vaders beste vriend zijn overleden aan kanker." Snel vertrok ook de familie naar Rotterdam, om 'hun' loper op de Coolsingel op te wachten.

Rond half twaalf kwamen de laatste deelnemers door Steenbergen. Vanaf daar was het nog zo'n 40 kilometer naar Rotterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.