Video

Esther Verhoef schrijft het spannendste boek en wint Gouden Strop met 'Lieve mama'

3 juni 2016 om 08:03 • Aangepast 21 november 2020 om 09:53
nl
Schrijfster Esther Verhoef uit Den Bosch heeft De Gouden Strop gewonnen. Na vier eerdere nominaties kreeg ze de prijs voor beste Nederlandse thriller dan eindelijk voor haar boek 'Lieve mama', waarmee ze de vijfde nominatie in de wacht had gesleept.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De winnaar werd bekendgemaakt op de Avond van het Spannende Boek. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro en een sculptuur van Marianne van den Heuvel verbonden. Verhoef gaf het nakijken aan de andere genomineerden, Michael Berg voor 'Het meisje op de weg', Bart-Jan Kazemier met 'Drone' en Hilde Vandermeeren met 'Stille Grond'.

Wachten op privacy instellingen...

Max van Olden won verder De Schaduwprijs 2016 voor zijn boek 'Lieve edelachtbare' voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Hij kreeg hiervoor een geldbedrag van 1000 euro en een kunstwerk van Daan Jippes.
Spannende Boeken WekenDe Avond van het Spannende Boek vormt het begin van de Spannende Boeken Weken. Die duren tot en met 19 juni. Simon de Waal schreef hiervoor het Geschenkboek 'Vector', dat de boekhandels tijdens de campagne in een oplage van 400.000 cadeau doen bij aankoop van tenminste 12,50 euro aan Nederlandse boeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.