Negen gewonden in Land Rover kwamen van We Are Electric, ‘Ze huilden en waren in shock’

21 juni 2016 om 08:48 • Aangepast 21 november 2020 om 09:29
nl
Het was een heftig ongeluk: een Land Rover, met daarin negen festivalgangers, sloeg zondag op de snelweg meerdere keren over de kop. De beelden van het ongeluk deden het ergste vermoeden, maar als door een wonder overleefden alle inzittenden de zware crash. Ze waren wel erg geschrokken, zegt een weggebruikster die samen met een vriend eerste hulp verleende. “Ze waren in shock en konden niet vertellen hoe ze eruit waren gekomen.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Na het ongeluk bij knooppunt De Hogt op de A67 werd zondag groot alarm geslagen. De hulpdiensten rukten met zeker acht ambulances uit om de gewonden bij te staan. Voordat ze arriveerden, ontfermden de andere weggebruikers zich over de slachtoffers. “Mijn vriend liep naar iemand die ernstige verwondingen had aan het hoofd. Diegene bloedde veel. Mijn vriend is de wond gaan verbinden.”
'Ze bleven zinnen herhalen'Wonder boven wonder kwamen de andere slachtoffers, die van festival We Are Electric kwamen, met de schrik vrij. Ze liepen slechts lichte verwondingen op. Ze stonden tegen de vangrail en deden huilend hun verhaal. “Ik bleef tegen ze praten zodat ze niet wegzakten. Sommigen waren namelijk licht in het hoofd en bleven zinnen herhalen. Ik stelde vragen wie ze waren, welke dag het was en wat ze in het weekend hadden gedaan.”
Na een tijdje kwamen de hulpdiensten massaal ter plekke. Omstanders die al hulp verleenden mochten de ambulancebroeders assisteren. “Ze instrueerden mij de nekken recht te houden, omdat dat altijd moet na een verkeersongeluk.”
ZIE OOK: Negen mensen in één auto gewond als wagen meerdere malen over de kop slaat op A67
'Iedereen hielp elkaar'Hoewel de melding in eerste instantie serieus was, was de situatie ter plekke rustig. Iedereen bleef kalm, zegt een omstander. “Het zag er rustig uit. Niemand was aan het schreeuwen. Iedereen was bezig elkaar te helpen. Ik kreeg niet de indruk dat er drank in het spel was. De mannen en vrouwen kwamen nuchter over.”
Een andere weggebruikster, Marie-José Schoenmakers, zag dat de jongeren ‘compleet in paniek waren’. “Toen ben ik uitgestapt. Ik ben bij de jongen gaan zitten die flink gewond was. We hebben hem gerustgesteld, maar hij was er slecht aan toe.”
De vriend van de gewonde jongen was 'zijn steun en toeverlaat’, aldus Marie-José. “Alle credits voor hem. Hij deed dat zo goed. Toen de ambulances er waren en de verplegers het overnamen, ben ik meteen gegaan.”
Geen drank in spelVolgens de politie was er inderdaad geen drank in het spel. De specifieke oorzaak van de crash is nog niet duidelijk. Verkeersspecialisten zijn nog altijd bezig met onderzoek. Mogelijk verloor de bestuurder de macht over het stuur nadat de Land Rover, met tentspullen op de imperiaal, door een rukwind werd getroffen.
"Gelukkig is iedereen snel door de ambulances meegenomen. Ik hoop dat het goed gaat met iedereen”, aldus de behulpzame vrouw.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.