'Alles liep op rolletjes', 82 procent van deelnemers Kennedymars Someren is gefinisht

SOMEREN - Ze keken niet op een kilometer meer of minder en het weer hield hen ook niet tegen. Iets meer dan achttienhonderd mensen begonnen zaterdagavond aan de 54e Kennedymars in Someren. Na tachtig kilometer wandelen finishten de eerste deelnemers zondagochtend iets na negen uur. Om zes uur kwamen de laatste lopers binnen.
Volgens de organisatie heeft 82 procent van de lopers de finish gehaald. "Er is niets geks gebeurd, alles is op rolletjes gelopen", vertelt Sabine Leenders namens de organisatie.

"Bij de start hadden de deelnemers zaterdagavond een beetje regen, maar verder is het de hele nacht droog gebleven", vertelt Sabine. "En ook overdag is het weer heel goed geweest. We hebben maar heel even wat regen gehad."

"Vorig jaar was het tijdens de Kennedymars ongeveer veertig graden", herinnert de woordvoerster zich. "Nu is het een stuk koeler. Alleen maar fijn, want op dit weer kunnen mensen zich kleden." Ze spreekt van 'heel mooi wandelweer'.

'Banger'
Van tevoren werd er nog wat bang gekeken naar de wolken die de hele dag over Someren dreven. De buien van een week eerder, waarbij Someren zwaar werd getroffen door de megahagel, zitten bij veel mensen nog vers in het geheugen. Veel huizen en auto's raakten toen beschadigd.

Toch ging het daar tijdens de Kennedymars even niet over. "Mensen willen afleiding", weet Leenders. "Even eruit."

'Bloemen en frietje'
De deelnemers werden tijdens hun laatste meters opgewacht door familieleden, vrienden en bekenden. "Ik sta hier te wachten op mijn man Twan", vertelde een vrouw. "Om kwart voor zeven vanmorgen ging het in ieder geval nog heel goed met hem. Hij krijgt dadelijk een bosje bloemen en een frietje."

Zelf heeft ze ook wel eens meegedaan. "Ik vond het wel meevallen, die tachtig kilometer. Maar dat heeft te maken met je mindset. Het is heel gezellig, zeker als er muziek is."
Meer over dit onderwerp:
kennedymars someren wandelsport