Video

Plannen voor opvang asielzoekers in Brabant kunnen even de ijskast in

13 juli 2016 om 18:13 • Aangepast 21 november 2020 om 08:57
nl
De plannen voor de opvang van asielzoekers in Brabant kunnen grotendeels de ijskast in. Volgens commissaris van de Koning Wim van de Donk is dit mogelijk doordat de instroom verminderd is.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

“We zijn gered door minder instroom van asielzoekers,want de plannen voor opvang waren in de meeste gevallen nog niet klaar", zei Van de Donk tegen Omroep Brabant.
WerkbezoekWoensdag bezocht de commissaris van de Koning de gemeente Haaren. Hij sprak met het college van burgemeester en wethouders over de toekomst van de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Cijfers over de instroom van asielzoekers kan Van de Donk niet geven, want hij wacht op duidelijkheid van het COA. Die zou er na de zomer moeten komen. Maar de instroom kan met de onzekere situatie in de wereld zomaar weer toenemen, zegt van de Donk: "Onzekerheid is troef".
VoortvarendOp de vraag of Brabant misschien te voortvarend is geweest met de plannen voor opvang van asielzoekers zegt van de Donk: "Brabant is altijd voortvarend op alle gebied, ook economisch". Bovendien reageerde de provincie op een verzoek van de regering om mensen op te vangen. Van de Donk wil wel, dat het COA na de zomer duidelijk maakt hoe het nu verder moet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.