Pokémonjagers slaan hun slag op terrein GGzE De Grote Beek in Eindhoven

EINDHOVEN - Geen gezeur meer over de Pokémonhype, want het Pokémonjagen is goed voor je. Dat vinden ze althans bij de GGzE De Grote Beek in Eindhoven. Daar zorgden ze donderdagavond dat alle Pokémonspelers in de omgeving naar hun terrein kwamen.
Dat terrein telt maar liefst tien Pokéstops. Dat zijn vaste punten waar voor Pokémonspelers wat te halen valt. Medewerkers van de GGzE-instelling kochten een paar uur lang zogenoemde lures voor in de Pokéstops. Daarmee lokten ze extra Pokémons naar het terrein en daar kwamen natuurlijk weer spelers op af.

"Ik merk dat het hier veel drukker is", vertelt Djarna, een cliënte die wekelijks op het terrein komt en zelf fanatiek op Pokémons jaagt. "Ik merk ook dat ik meer contact maak met andere spelers. Je gaat toch snel bij elkaar in de buurt staan en dan maak je soms een praatje."

ZIE OOK: Pokémon jagen bij psychiatrisch ziekenhuis, wie wil?

Contact
Dat was ook precies de bedoeling van de GGzE-instelling. Het spel zou mensen met bijvoorbeeld autisme of angstoornissen helpen om beter contact te leggen. "Onze cliënten gaven zelf aan dat ze makkelijk aanspraak maakten zonder dat ze eerst over de gebruikelijke koetjes en kalfjes moeten praten, want juist dat is lastig voor ze. Nu hebben ze een klik op een bepaald onderwerp en daarna is het gemakkelijk om door te praten."
Meer over dit onderwerp:
pokémon pokémon go eindhoven grote beek ggze hypes