Zeldzame witte wallaby gestolen uit dierenpark Someren

10 augustus 2016 om 15:25
nl
Het was de blikvanger van het dierenpark in Someren, de spierwitte wallaby die in mei werd geboren. De kleine albino trok veel bezoekers naar het park aan de Avennelaan, zelfs toeristen uit binnen- en buitenland. Maar in de nacht van dinsdag op woensdag braken onbekenden het hekwerk open en gingen er met de vijftig centimeter grote wallaby vandoor.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Beheerder en voorzitter Tiny Boots is radeloos. "Ik denk niet dat we dit kleine diertje nog terug zullen zien."
De geboorte van de witte wallaby was een bijzonder moment. De organisatie wist niet dat de moeder zwanger was, maar opeens stak er een wit kopje uit haar buidel.
Wallaby in hoek gedrevenHet Slievenpark is de thuisbasis voor veel dieren: herten, lama's, struisvogels, eenden, pauwen, bokken, hoenders, en het wallabykoppeltje met hun witte jong. De dieven hadden het duidelijk op de kleine kangoeroe-achtige voorzien. "Ze hebben de schroefjes van het hekwerk losgedraaid en de afrastering omgebogen. Vervolgens hebben ze de wallaby in een hoek gedreven, zo zien we aan sporen. De vader en moeder zijn er nog, het ging ze echt om die witte kleine."
Boots vermoedt dat de dieven hebben gewacht tot het jong groot genoeg was totdat ze hun slag sloegen. "Hij verbleef niet langer in de buidel van de moeder en was dus zelfstandig."
Geen camera'sDe daders zijn spoorloos. De beheerder heeft inmiddels de politie ingeschakeld, maar schat de kans dat hij de wallaby nog terugziet laag in. "We hebben hier geen camera's hangen, dus we hebben geen idee wie er achter de diefstal zit. Misschien wordt het beestje meteen doorverkocht, het is een zeldzaam exemplaar en dus zeer geliefd."
Het dierenpark bestaat al 45 jaar. Nog nooit eerder zijn er dieren weggehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.