Brand in olie-opslag Dycore Oosterhout begon met kleine vuurbal in de kelder

OOSTERHOUT - Bij systeemvloerenfabrikant Dycore aan de Ambachtsweg in Oosterhout is iets na halftwaalf vrijdagochtend een opslag met 5000 liter olie in brand gevlogen. Intussen is de brandweer aan het nablussen en is het sein brand meester gegeven.
Omwonenden werden dringend verzocht de ramen en deuren gesloten te houden. De rookontwikkeling werd rond twee uur minder. Sommige bedrijven in de omgeving van de brand konden toen weer worden vrijgegeven, al zijn er nog altijd een aantal dicht.

De brandweer is met tachtig manschappen aanwezig. In de omgeving Oosterhout is een NL Alert uitgestuurd. Ook de burgemeester kwam naar de brand kijken.


Er was veel rookontwikkeling en er waren hoge vlammen te zien. Ook dichtbij gelegen silo's, waarin cement zit, hebben vlam gevat. De blusvoertuigen van de brandweer werden daarom verplaatst naar een veilige afstand.

Gewonden
Er zijn geen personen meer in het pand aanwezig, al moest er wel iemand van het dak worden gered. De man was daarheen gevlucht. Hij heeft rook ingeademd en is ter plaatse nagekeken in de ambulance.

Een andere medewerker zegt tegen een verslaggever van Omroep Brabant dat hij kokende olie op zijn hand te hebben gekregen. "We konden niet anders dan naar buiten vluchten", aldus de man.

Kleine explosie in kelder
Volgens een medewerker is er een kleine explosie geweest in de kelder van het gebouw. Daarna is er een kleine vuurbal gezien en zijn de medewerkers naar buiten gerend.

Het scheepvaartverkeer op het Wilhelminakanaal was korte tijd gestremd in verband met de brand. Rijkswaterstaat plaatste een oliescherm om de vervuiling van het Wilhelminakanaal te beperken.