2200 nieuwe studenten beginnen de week onder de stickers

EINDHOVEN - De andere universiteiten en hoge scholen doen het pas volgende week, maar op de Technische Universiteit Eindhoven is de introductieweek nu al begonnen. Maandagochtend werden de 2200 nieuwe studenten verwelkomd.
Langs de kant van het pad tussen het NS-station en het universiteitsterrein staan de vertegenwoordigers van allerlei vereningingen langs de kant om de nieuwkomers vol te plakken met stickers. Ze proberen vooral veel nieuwe leden te werven.

"We zijn natuurlijk net begonnen, maar het gaat helemaal goed komen", vertelt een van de wervers van de traditionele Spaanse vereniging tussen het muziek maken door.

Nieuwe studenten
Onopgemerkt kom je het pad in ieder geval niet over. Dat heeft ook een nieuwe student Sofwarescience ervaren. "Echt niet normaal dit", zegt hij terwijl hij naar zijn kleren kijkt die onder de stickers zitten.  


Dinsdag gaan de studenten op Universiteitstour en kennismaken met de studentenvereniging. Woensdag gaan ze de stad in en 's avonds feesten. Donderdag zijn de City Games en workshops en op vrijdag is de gezamenlijke afsluiting.