GTC Rally: wie zijn kanshebbers voor de eindwinst?

7 oktober 2016 om 18:45
nl
Voor rallyliefhebbers staat vrijdagavond gemarkeerd als 'de Nacht van Achtmaal'. De GTC Rally rijdt dan de beruchte klassementsproeven rond de meest rallygekke plaats van Nederland, Achtmaal. Met Bob de Jong en Jeroen van den Heuvel kent de wedstrijd twee lokale favorieten voor de eindwinst.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Vrijdag en zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van de rally rondom Etten-Leur, Zundert en Roosendaal. De wedstrijd start dit jaar voor het eerst vanaf PSC Den Goubergh.
Showproef"De GTC Rally was altijd welkom in Etten-Leur, waar we een fraai serviceterrein ter beschikking hadden en waar we een unieke showproef konden organiseren in het centrum van de stad", vertelt John Elst, voorzitter van de organisatie.
"Den Goubergh biedt een locatie waar we alles en iedereen kunnen centraliseren op één plaats. Dat is veel gezelliger en het vergroot de betrokkenheid", vult Elst aan. Dat neemt niet weg dat de showproef in het centrum van Etten-Leur blijft. Die vindt plaats op zaterdagmiddag vanaf drie uur.
De Jong voor de winstDe strijd om de winst zal zich concentreren rond drie rijders. Allereerst Bob de Jong (Citroën DS3 R5), geboren Roosendaler, maar al zijn hele leven woonachtig net over de grens in België. Hij is de favoriet voor de winst.
De Jong moet af zien te rekenen met Jasper van den Heuvel (Mitsubishi Lancer Evo X). De rijder uit Achterveld is de regerend Nederlands kampioen. Hij kan zijn titel dit weekend prolongeren.
OutsiderBelangrijke outsider is regiorijder Jeroen van den Heuvel. Hij komt op de proppen met de winnende auto van vorig jaar, de Ford Fiesta R5 van Hans Weijs Motorsport. Dat maakt hem, ondanks dat hij minder ritme heeft dan zijn concurrenten, een van de kandidaten voor de winst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.