Negen nominaties voor Amateur Musical Awards voor Bergse Operette Vereniging

21 oktober 2016 om 16:06
nl
Vergeet Joop van den Ende en Albert Verlinde. Dé musicalsterren zitten bij BOV. Wat? BOV. Een musicalgezelschap uit Bergen op Zoom. Sinds 1954 maken ze theaterspektakel in de Scheldestad. En dat wordt nu beloond. Negen nominaties hebben ze op zak voor het tweede Amateur Musical Awards Gala, maandagavond in het DeLaMar theater in Amsterdam.
Profielfoto van van den Oetelaar Tom
Geschreven door
van den Oetelaar Tom

"Loon naar werken", dat is het nuchtere oordeel van Roel Soffers, bestuurslid bij BOV over de negen nominaties. "We zijn een amateurvereniging. Maar we proberen wel kwaliteit te brengen. We houden audities. En iedereen neemt het serieus."
CultuurstadBOV, wat oorspronkelijk staat voor Bergse Operette Vereniging, werkt met een professionele regisseur. De meeste leden hebben op de muziekschool gezeten en ze kunnen dus muziek lezen. "Iedereen kent zijn teksten en is op tijd op de repetites. Soffers: "Bergen op Zoom is een cultuurstad. Als je iets doet, doe je het goed".
De Bergenaren zijn genomineerd in bijna alle categorieen: beste musical, beste ensemble, beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol, beste mannelijke en vrouwelijke bijrol, beste regie, beste choreografie en beste decor.
Andere Brabantse genomineerdenMaar niet alleen Bergen op Zoom is genomineerd. Ook Stichting 8 op de Schaal van Richter (Den Bosch en Eindhoven) doet het goed, met 7 nominaties voor 'Spring Awakening'.
Theatergroep Max Mini heeft 4 nominaties op zak en ook kindermusicalgroep De Notenkrakers uit Waalwijk en stichting Jong Theater uit Roosendaal zijn genomineerd.
Maandagavond is de uitreiking in Amsterdam. BOV mag een stuk uit Petticoat opvoeren. En ook hier worden geen halve maatregelen genomen. Soffers: "We zijn alweer bezig met de voorbereidingen voor onze nieuwe musical, The Wiz, maar we hebben extra repetities ingelast om goed voor de dag te komen. 99 procent inzet bestaat niet."
[Youtube:https://youtu.be/qtgfoLMuXOc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.