Moord in Bladel na 15 jaar opgelost? Verdachte opgepakt na DNA-match

BLADEL - In het onderzoek naar de dood van de 41-jarige Jan van Mosselveld uit Bladel heeft de politie maandagochtend in de gevangenis van het Belgische Hasselt een 35-jarige Belg aangehouden.
De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van Mosselveld, die op woensdag 22 augustus 2001 door meerdere schoten in zijn woning aan de Antoon Coolenlaan in Bladel om het leven kwam. De Belg zit vast voor een andere zaak.

Uit de hand gelopen ripdeal
De politie bracht destijds naar buiten dat het slachtoffer handelde in drugs en dat hij is gedood bij een uit de hand gelopen ripdeal. De politie gaat nog steeds uit van dat scenario, laat een woordvoerder weten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.Europese DNA-databank
De politie kwam de man op het spoor na een match in de Europese DNA-databank. Op de plek van het misdrijf is destijds uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Van Mosselveld om het leven is gekomen bij een ruzie waarbij meerdere personen betrokken waren. Daarbij is één van de daders gewond geraakt.  

Het bloed dat is veiliggesteld is destijds vergeleken met andere sporen en de Nederlandse DNA-databank. Dat leverde geen match op. Sinds kort is het mogelijk om DNA-matches op te sporen via een Europese databank. Dat leverde in 2015 wel een succesvolle match op.