Breda loopt warm voor topper in Jupiler League: al meer dan 16.000 kaarten verkocht voor NAC-VVV

17 november 2016 om 15:09
nl
NAC Breda speelt vrijdagavond in eigen stadion de topper tegen VVV-Venlo. Bij winst kan de ploeg de koploper uit Limburg op één punt naderen. Breda en omstreken loopt dan ook warm voor dit duel in de Jupiler League. Een dag voor de wedstrijd zijn er al meer dan 16.000 kaarten verkocht. "Dit geeft aan hoe groot de club is", zegt middenvelder Gianluca Nijholt.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

VVV kan vrijdagavond rekenen op een heksenketel in Breda. Het record van 17.800 toeschouwers bij een duel van NAC in de Jupiler League zal waarschijnlijk niet worden verbroken, maar druk zal het zijn in het Rat Verlegh Stadion. De wedstrijd tegen de koploper leeft enorm, al moet er wel bij gezegd worden dat NAC een actie houdt waarbij jeugdleden van amateurclubs voor gereduceerde prijzen naar binnen mogen.
'Het is bijzonder'Dat maakt de spelers niet uit, de enorme toeschouwersaantallen bij de thuiswedstrijden zijn in de Jupiler League ongekend. "Het is bijzonder", zegt Gianluca Nijholt dan ook. "Dat geeft wel aan hoe groot de club is. De achterban die zo naar dit soort wedstrijden uitkijkt, dat doen wij natuurlijk ook. Wij moeten de fans laten zien wat we waard zijn en hopelijk pakken we drie punten."
Krenten in de papOok Marinus Dijkhuizen, de coach van NAC, kijkt uit naar het duel tegen koploper VVV. "Het is een mooi affiche", zo zegt hij. "Dit zijn de krenten in de pap. Die loyaliteit van de fans is fantastisch. Of het nou goed of slecht gaat, ze blijven komen. Het lijkt soms wel hoe slechter het gaat, hoe meer er komen. Dat is een geweldige steun voor de ploeg."      
Het is voor de fans te hopen dat NAC het dan ook eens echt laat zien. De ploeg is namelijk nogal wisselvallig in de prestaties en laat het daarom nogal eens afweten op het 'moment suprême'. "Dat klopt", zegt NAC-speler Olivier Rommens. "Ik denk ook wel dat het normaal is omdat we met een hele nieuwe groep bezig zijn. We zijn ook met veel jonge spelers en dan kan het spel wel eens schommelen. We proberen wat meer contant te worden en ik hoop dat ons dat gaat lukken. We moeten niet panikeren, maar de dingen blijven doen die we moeten doen."
Dijkhuizen is gewaarschuwd manNAC speelde eerder dit seizoen voor de beker thuis tegen VVV. De ploeg speelde slecht en verloor met 2-0 van de Limburgers.Trainer Dijkhuizen is een gewaarschuwd man. "Het is een degelijke, fysieke sterke ploeg die bijna samenspeelt in dezelfde samenstelling als vorig jaar. Goed op elkaar ingespeeld dus. Ze geven weinig kansen weg en hebben er zelf weinig nodig. We zullen de fysieke duels met ze aan moeten gaan. Als we ons daar late aftroeven kom je niet in de wedstrijd."  
Dijkhuizen voert één wissel door in vergelijking met de laatste wedstrijd tegen Jong Ajax. In plaats van Grad Damen komt Gianluca Nijholt terug op het middenveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.