Eindhovense Star Wars-megafan kijkt uit naar nieuwe film Rogue One: 'Weer even kind voelen'

EINDHOVEN - Woensdag is een grote dag voor fans van Star Wars. De nieuwe film 'Rogue One' gaat in première. Geen film uit de reeks, maar een spin-off. Maar dat mag de pret voor de fans niet drukken, die kijken er reikhalzend naar uit. Zoals de 40-jarige Dennis Pellegrom uit Eindhoven.
In eerste instantie valt er niets op als je bij Dennis binnenstapt. In de woonkamer verwijst niets naar Star Wars, zelfs niet de lego van zoon Lucas. Pas op de zolder zie je Dennis' grote passie. Maar dan ook in volle glorie: kasten vol met Star Wars-lego, grote action figures van Darth Vader, Boba Fett, Yoda en C-3PO, boeken, gesigneerde foto's en artwork. Allemaal Star Wars.


Even kind
"Het is het ultieme escapisme", legt Pellegrom uit. "Het is het beste uit de verhalen waar iedereen van houdt. Sprookjes, sciencefiction. Kinderen vinden het fantastisch vanwege de ruimteschepen en de robots. En volwassenen kunnen zich weer even kind voelen."

Voor Dennis blijft het niet bij verzamelen. Hij is met vier vrienden een Nederlandse Star Wars community begonnen op internet. En hij heeft een eigen site met maar liefst 147 interviews met cast- en crewleden van Star Wars. "Van kinds af aan heb ik een fascinatie voor hoe films gemaakt worden en wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Ik vind het fantastisch om alle verhalen van de personen die echt bij het maken van de films betrokken zijn geweest te horen, van de mensen zelf."

Blanco
De nieuwe film, 'Rogue One: A Star Wars Story', zit qua verhaal vlak voor deel vier, het originele Star Wars verhaal uit 1977. Je ziet hoe de rebellen aan de gegevens van de Death Star zijn gekomen. Maar eigenlijk weet Dennis er nog maar weinig van.

"Er is weinig gespoild. Vorig jaar bij 'The Force Awakens' wist ik op een paar details na het hele verhaal al. Eigenlijk alleen maar mooi dat ik er nu redelijk blanco in kan gaan."

Hyper en stuiterend
Dat er nu naast de reguliere reeks een spin-off komt, Dennis is er blij mee. "Hoe meer, hoe beter. Aan de andere kant hoop ik niet dat het een kwestie was van, snel snel even willen cashen."

"Dinsdag zijn twee collega's van onze website naar de perspremière geweest en die kwamen er helemaal hyper en stuiterend uit. Laaiend enthousiast. Ik wil nog helemaal niets weten. Maar wat dat betreft heb ik goede hoop."