Video

Kans op 'heel dikke laag sneeuw', volgende week mogelijk min 10 tot min 15 graden

10 januari 2017 om 16:48
nl
We kunnen ons deze week weer opmaken voor glibberpartijen. De temperaturen gaan dalen, de kans op gladheid neemt toe en tegen het einde van de week kan er sneeuw vallen. "Een heel dikke laag zelfs", volgens weerman Reinout van den Born.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Van den Born vertelt dat de bovenlucht vanaf donderdag heel koud wordt. Dit leidt tot winterse buien en mogelijk dus ook sneeuw. En als het valt, moeten we volgens de weerman van MeteoGroup rekening houden met een dikke laag.
“De sneeuw gaat wel deels wegsmelten”, vertelt hij. “Al zit er volgende week nog duidelijker winterweer aan te komen.”
SchaatsenHet gaat volgende week waarschijnlijk flink vriezen, ook overdag. De schaatsen kunnen daarom uit het vet. Meteorologen van Weeronline verwachten dat er geschaatst kan worden bij ijsverenigingen. Ze denken dan aan ijs dat is aangebracht op banen of ondiep water.
Of het ook komt tot schaatsen op open water is nog onduidelijk. Daarvoor zouden de koudste berekeningen uit moeten komen. Die laten zien dat het min 10 kan worden in Brabant. Er zijn zelfs berekeningen die 15 graden onder het vriespunt uitkomen, maar deze zijn voorlopig nog in de minderheid.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!