Jumbodirecteur Frits van Eerd race-klaar voor 24 uur van Le Mans

VEGHEL - Ondanks de 25 jaar race-ervaring in verschillende klassen in de autosport doet hij gewoon mee als 'rookie': Frits van Eerd. Met pretogen presenteerde de directeur van Jumbo Supermarkten in Veghel zijn Racing Team Nederland én de bijbehorende kanariegele Dallara LMP2, waarmee hij op 17 juni als debutant meedoet aan de 24 uur van Le Mans.

Meedoen aan de grootste endurance autorace ter wereld is voor Van Eerd een lang gekoesterde wens. Dat doet hij samen met voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers en de Braziliaanse Rubens Barrichello, die 11 keer een Formule 1-race op zijn naam schreef.

Dallara LMP2
De knalgele racewagen - beplakt met grote witte Jumbo-reclameletters - is speciaal voor het Racing Team Nederland ontwikkeld door de Italiaanse racewagenfabrikant Dallara en werd afgelopen weken uitgebreid getest in Spanje, Amerika en Frankrijk. Volgens Van Eerd werden daarbij snelheden van over de 320 kilometer per uur gehaald.

De 24 uur van Le Mans wordt sinds 1923 verreden op het stratencircuit rond de gelijknamige stad in Frankrijk. Met ruim 250.000 toeschouwers is race het grootste eendaagse sportevenement van Europa. Het wordt wereldwijd rechtstreeks uitgezonden. Voor Jumbo Supermarkten dus geen verkeerde plek om reclame te maken.

Ambities
Ook schaatsteams, wielrenners en Max Verstappen in de Formule 1 dragen de naam van de Veghelse supermarktketen internationaal uit. Toch zegt Van Eerd dat zijn bedrijf nog geen ambities heeft om in het buitenland eigen supermarkten te openen.