Ondernemersfamilie Meurs ziet restaurant in rook opgaan

6 april 2017 om 10:05 • Aangepast 21 november 2020 om 02:15
nl
De familie Meurs keek woensdagavond met pijn in het hart toe hoe restaurant Etenstijd in Tilburg helemaal uitbrandde. De zaak wordt al een tijd door andere ondernemers uitgebaat, maar de familie is nog steeds eigenaar van het pand. In 2005 hebben ze zelf het pand gebouwd en nu zien ze hun levenswerk in rook opgaan.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

LEES OOK: Zeer grote brand bij restaurant Etenstijd in Tilburg, pand op instorten [VIDEO]De brand ontstond in een frituurpan bevestigt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant donderdagmiddag.

"Het pand is nog steeds van mijn moeder", aldus ondernemer Jan Meurs Junior, terwijl de brand uitslaat. "Het is echt bizar om dit zo te moeten aanschouwen." Ze wisten het pand binnen een jaar uit de grond te stampen, en openden in 2006 de deuren van hun familierestaurant.

Wachten op privacy instellingen...

"Hier hebben flink wat uurtjes werk ingezeten. Nu is het pand niet meer te redden. Ik heb geen idee hoe we verder moeten", vertelt Meurs, die vanwege de brand de wedstrijd van Willem II aan zich voorbij liet gaan. "We zijn ieder geval opgelucht dat alle gasten en het personeel veilig het pand konden verlaten. Maar dat het pand zo erbij staat, heeft wel een impact op ons.”

LEES OOK: Getuige van brand bij Etenstijd in Tilburg: ‘De vlammen sloegen uit de frituurpan’

Lekker & Laag
De vader in de ondernemersfamilie, Jan Meurs, is de bedenker van de Tilburgse regionale supermarktformule Lekker & Laag, die inmiddels is overgenomen door supermarktketen Jumbo.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.