Willem II uit de zorgen en kijkt weer omhoog: 'Als er iets ligt, moet je het pakken'

16 april 2017 om 18:12
nl
Omdat de staartploegen allemaal aan het winnen geslagen waren, zat Willem II toch weer enigszins in de piepzak. Maar door de zege op Go Ahead Eagles (2-0) is eredivisiebehoud definitief bewerkstelligd. Toen dat besef geland was, werd er meteen weer hardop gedroomd over die andere play-offs, die voor een Europees ticket.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

"Lijfsbehoud is het belangrijkste. We willen verder bouwen, dan is dit essentieel. Er zijn zoveel rare uitslagen. Het is lekker om niet meer naar anderen te hoeven kijken. En nu maken we ineens weer aanspraak op het achterhalen van Heracles Almelo. Als er iets ligt in de sport, moet je het pakken", zo haalt trainer Erwin van de Looi opgelucht adem en legt hij de lat meteen een stuk hoger.

Moeizaam
De zege op Go Ahead Eagles kwam moeizaam tot stand, de eerste helft was van een verbijsterend laag niveau. Aanvoerder Jordens Peters: "We gaven Go Ahead Eagles te veel vrijheid. Het was slap, dat sloeg ook over op elkaar en op het publiek. Maar een extra spits erbij in de tweede helft had een fantastische uitwerking."

Want trainer Van de Looi besloot Fran Sol te brengen en een donderpreek achterwege te laten. "Kwaad worden heeft alleen maar baat als ze dat nodig hebben. Ik moest ze vandaag vertrouwen geven. Dat is gelukt."

Play-offs
Uiteindelijk hielpen de invallers Willem II voorbij de hekkensluiter. Door een sterke tweede helft met goals van Sol en Schuurman duwden de Tilburgers Go Ahead Eagles richting de rand van de afgrond. Willem II mag ineens weer omhoog kijken, het gat naar Heracles Almelo is namelijk nog maar een punt. De negende plek is na afloop van dit seizoen goed voor play-offs om een Europees ticket.

"Laten we dat niet te hard zeggen. Als die voor het grijpen ligt, laten we steeds niet ons beste spel zien. We hebben een moeilijk programma, maar we kunnen nu wel ontspannen spelen. We staan waar we horen en we gaan ervoor strijden", besluit Jordens Peters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.