'Foute Rabobankmedewerker werd gechanteerd nadat hij op bankrekening Roy Donders keek'

BREDA - De 24-jarige 'foute' Rabobankmedewerker uit Breda zou door overvallers onder druk zijn gezet om hen te tippen over klanten die grote geldbedragen kwamen halen. Dat meldt BN DeStem. De man, die Lorenzo J. zou heten, werkte bij een servicecentrum van de Rabobank in Eindhoven en zou volgens de krant een groep West-Brabantse criminelen hebben getipt. Hij zou zichzelf chantabel hebben gemaakt nadat hij stiekem op de rekening van Roy Donders had gekeken.

J. wordt gelinkt aan overvallen in Venlo en Zundert. In Venlo werd een Duitse klant op straat beroofd van 100.000 euro. In Zundert kon de politie een overval voorkomen op een klant die 50.000 euro had opgehaald. J. meldde zichzelf daarna bij de politie.

Harde maatregelen
De vermoedelijke tipgever werkte drie dagen per week in het servicecentrum van de bank en kon zo gegevens inzien van klanten. Een woordvoerder van de Rabobank laat weten niets over de gebeurtenissen te kunnen zeggen. "Het is aan de politie om onderzoek te doen."

LEES OOK: Schietpartij bij poging tot beroving, politie schiet overvaller in arm

Volgens de krant werkte de 24-jarige man uit Breda zichzelf in de nesten nadat hij stiekem op de bankrekening van Roy Donders had gekeken. Het Openbaar Ministerie in Limburg kan niet bevestigen of de man inderdaad Lorenzo J. heet en of hij onder druk werd gezet.

Raadkamer
De raadkamer besluit donderdag of de zes verdachten van de (poging tot) beroving langer vast blijven zitten. De vijf personen uit Breda en de persoon uit Oosterhout werden vrijdag 28 juli opgepakt.
Deel dit artikel: