Pasgetrouwd stel krijgt bijzondere boete van politie: 'Die wordt ingelijst!'

2 september 2017 om 17:38 • Aangepast 20 november 2020 om 22:27
nl
Politieagenten in Rucphen hebben een bijzondere ‘bekeuring’ geplakt op een auto die fout geparkeerd stond. Eigenlijk verdiende de bestuurder een boete, maar omdat de agenten zagen dat het om een feestelijk versierde trouwauto ging, besloten ze een felicitatie op de bon te schrijven. De twee wisten niet wat ze zagen. "De boete wordt ingelijst!"
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

'Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Groetjes, de politie', valt er te lezen op de bon. Het Volkswagenbusje was versierd met ballonnen en een slinger met 'just married'.


Trouwfoto's maken
De trouwauto stond geparkeerd bij 't Ossekopke in Rucphen, maar daar werd het trouwfeest niet gehouden. Het stel was verderop in het bos bezig met de fotoreportage, vertelt fotograaf Robin Looy. Omdat de agenten het pasgetrouwde stel niet persoonlijk konden feliciteren en omdat ze hun dag niet wilden verpesten met een boete, besloten ze een felicitatie achter te laten. 

Geen kaartje
Maar omdat boetes tegenwoordig digitaal worden uitgeschreven en de agenten niet standaard met een stapeltje ansichtkaarten rondlopen, was er niks voorhanden. Een van de agenten haalde haar tas ondersteboven en toverde toch nog een oud bonnenboekje tevoorschijn, zodat het stel nu een unieke politie-wenskaart heeft. 

Het koppel reageerde enorm verrast. "We zagen een politieauto naast het busje en dachten: ojee, wat nu? De bruidegom rende snel naar de bus toe, maar toen reed de politiewagen al weg. We dachten: nou, jammer dan. Niks meer aan te doen”, vertelt fotograaf Robin Looy.

In het trouwboek
“Toen we dichterbij kwamen zagen we pas wat erop stond. Lachen, gieren, brullen!” Het pasgetrouwde stel heeft in ieder geval een leuk aandenken aan hun toch al bijzondere dag. Looy: "De boete wordt ingelijst en gaat misschien bij het stel aan de muur. Hij komt sowieso in het trouwboek."

Bruid Nadine Reijngoudt vindt het heel bijzonder van de politie. “We waren echt heel blij dat ze dit erop hadden geschreven. Heel lief.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.