Het stinkt in Dongen! Penetrante lucht zorgt voor tientallen klachten

21 september 2017 om 09:32
nl
Bij de MilieuKlachtenCentrale van de provincie kwamen woensdag tientallen klachten binnen over een doordringende vieze lucht in Dongen. De penetrante stank zou verspreid worden door het bedrijf Waterstromen Dongen BV.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Dat bedrijf is als veroorzaker aangewezen door de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. Het ligt aan de Vierbundersweg op industrietterein Tichelrijt. Bij Waterstromen wordt industrieel afvalwater gereinigd.

Arno Veldhuis van het bedrijf stelt dat er vooralsnog geen oorzaak is gevonden voor de stank. "We doen volop onderzoek. Maar de conclusie dat de lucht van Waterstromen komt, vinden wij wat voorbarig. We zeggen niet dat het bij ons nooit stinkt. Maar de geur is dan heel specifiek, een rotte eierlucht. Dat is zwavelwaterstof. En we ruiken nu iets héél anders. We vinden het wel vervelend en blijven helpen zoeken."

Stankonderzoek
In 2016 werd in Dongen een heus stankonderzoek gedaan bij een aantal bedrijven, waaronder Waterstromen. De conclusie was dat het bedrijf en de bedrijven Ecco, Trobas en Recycling Dongen zich aan de provinciale eisen hielden wat betreft uitstoot van geur. Weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld een windvlaag werden verantwoordelijk gehouden voor geuroverlast in de periode februari 2014 tot mei 2015. 

Een andere conclusie was dat biologische zuiveringsprocessen bij Trobas en Waterstromen incidenteel wél stank kunnen veroorzaaken. De gemeente Dongen riep inwoners op dat te melden wanneer het zich voordoet. Volgens Arnold Veldhuis van Waterstromen waren er de afgelopen jaren echter weinig klachten over zijn bedrijf. 

Woensdag trokken tientallen Dongenaren wel aan de bel bij de provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!