Gasflessen gevonden bij grote brand bij autohandel Kwarten in Roosendaal, brand onder controle

ROOSENDAAL - Aan De Meeten in Roosendaal is woensdagochtend brand uitgebroken. Het vuur woedde in een loods van gestapelde zeecontainers bij autohandel Kwarten. De brandweer vond gasflessen in het pand.
De vlammen zorgden voor dikke, zwarte rook die richting het centrum van Roosendaal trok. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseerde mensen om hun ramen, deuren en ventilatie dicht te houden.


Gas
In de gasflessen zat acetyleen. De flessen worden gebruikt bij laswerkzaamheden. Door de aanwezigheid van de gasflessen stonden de bluswerkzaamheden even op een laag pitje, omdat de brandweer een plan moest bedenken waarmee de flessen veilig konden worden verwijderd.

In de zeecontainers lagen auto-onderdelen opgeslagen. Er stond vooral rubber en kunststof in brand. Het pand raakte flink beschadigd.

Moeilijk
Volgens de Veiligheidsregio was de brand moeilijk te blussen, waardoor het lange tijd duurde voordat het vuur uit was. Er waren twee tankautospuiten ingezet bij de brand. Een hoogwerker van de brandweer moest voorkomen dat de brand oversloeg naar de buren.Meer over dit onderwerp:
branden roosendaal de meeten kwarten