Grote brand in Deurne, onduidelijk hoeveel varkens het overleefd hebben

DEURNE - In een varkensstal aan de Halvemaanweg in Deurne heeft maandagavond een grote brand gewoed. Er stonden ongeveer vijfhonderd varkens in de stal. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het is niet duidelijk hoeveel dieren de brand overleefd hebben.

De brandweer kreeg rond negen uur maandagavond de melding, tegen één uur maandagnacht zat de klus erop. "Vervolgens hebben we de zaak overgedragen aan de eigenaar", vertelt een woordvoerder van de brandweer. "De eigenaar gaat samen met zijn verzekeraar onderzoeken hoeveel dieren het overleefd hebben en wat er nu moet gaan gebeuren."

Inventarisatie nog gaande
De inventarisatie was dinsdag tegen halfelf nog niet afgerond. Mogelijk heeft een aantal dieren de brand overleefd. Er is ook een dierenarts ingeschakeld.

De brandweer riep tijdens de bluswerkzaamheden nieuwsgierige mensen op om niet naar de brand te komen kijken om zo de hulpdiensten de ruimte te geven.Grote rookwolk
Voor het bluswerk waren zeker zes brandweerwagens aanwezig. Een grote rookwolk hing boven de stal. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De gevaarlijke stof ligt volgens de brandweer alleen op het erf van de boerderij.


De brand woedde in de nok van het dak en zou zijn ontstaan in het ventilatiesysteem van de stal. Volgens de woordvoerder van de brandweer is de brand in ieder geval aan de achterzijde van het pand begonnen.

Deel dit artikel: