Politie start onderzoek na ruwe aanhouding Tilburgse scholieren

15 november 2017 om 18:35 • Aangepast 20 november 2020 om 20:33
nl
De politie start een onderzoek naar het incident op de Tilburgse vmbo-school Campus 013 en het aanhouden van drie jongens in Tilburg. Op verschillende filmpjes is te zien hoe de politie een jongen vloert en op de grond duwt. De jongens (14, 15 en 16) zouden het bevel van de politie om te vertrekken hebben genegeerd.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Bij de school had zich een groep van zo'n honderd man verzameld die mogelijk gehoor hadden gegeven aan een oproep voor een grote vechtpartij. Er werden uiteindelijk drie jongens opgepakt, waarvan er een werd gevloerd door een agent.

LEES OOK: Grote politie-inzet school Tilburg, meerdere jongens hardhandig opgepakt [VIDEO]

De tekst gaat verder onder het videofragment.

Wachten op privacy instellingen...

Gespannen
"Ik kan me voorstellen dat de beelden heftig over kunnen komen als je ze zo ziet, maar ik begreep van de collega's dat de sfeer zeer grimmig was en de spanning hoog opliep. Er werden zeer grove beledigingen geuit. Wij waren daar om de rust te laten terugkeren", aldus politiewoorvoerster Pierre-Ine Mattheussens.

"Het is alleen te vroeg om te zeggen of die aanhoudingen goed of fout zijn gegaan. Dat is niet enkel en alleen aan de beelden te zien. Dat moet uit onderzoek en evaluatie blijken."

De school heeft nog niet op alle commotie gereageerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.