Vechtpartij tussen jonge asielzoekers met knuppels en steekwapens in Overloon

OVERLOON - Zo'n 25 tot 30 jonge bewoners gingen zaterdagavond met elkaar op de vuist in het asielzoekerscentrum in Overloon. Er vielen meerdere gewonden. De politie kon zeven bewoners aanhouden. De aanleiding voor de massale vechtpartij is nog niet duidelijk.
Tijdens de vechtpartij zijn knuppels en steekwapens gebruikt. Een slachtoffer moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Hij is niet in levensgevaar. De andere gewonden konden ter plekke worden behandeld.

De hulpdiensten rukten groots uit voor de vechtpartij. Er kwamen zeker vier ambulances en tien politieauto's. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. De politie maakte een einde aan de vechtpartij waarna het weer rustig werd. 

Stokken en pijpen
Het is niet de eerste keer dat het onrustig is in het centrum aan de Stevensbeekseweg. In mei vorig jaar moest de politie op het terrein van het azc een waarschuwingsschot lossen bij de aanhouding van iemand die door het lint was gegaan.

In 2014 gingen tientallen bewoners elkaar te lijf met messen, stokken en ijzeren pijpen. Een dag later werd een groep van zestig asielzoekers onder politiebegeleiding uit het centrum gehaald om de rust te bewaren.

Het centrum is gevestigd in de voormalige penitentiaire inrichting Maashegge. Er wonen zo'n 800 mensen.