Spot de nieuwe Lieke Martens tijdens het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland

4 januari 2018 om 10:06 • Aangepast 20 november 2020 om 19:19
nl
Hoe krijg je kinderen enthousiast voor zaalvoetbal? Dan organiseer je een toernooi en laat je ze strijden voor een plaats op het erepodium. Ruim zeshonderd kinderen uit voornamelijk Noord-Brabant en België gaan donderdag op de derde dag van het zaalvoetbaltoernooi in Wouw voor de eerste plek.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Terwijl organisator Jan van Loenhout in alle vroegte de zaal in gereedheid brengt, druppelen de eerste teams binnen. “We beginnen met de meisjes onder de elf jaar”, vertelt Jan. Uiteindelijk spelen donderdagavond de meiden onder de zeventien en sluiten ze hiermee de derde dag van het zaalvoetbaltoernooi af.

Het zijn lange dagen voor de organisatie. “Gisteravond was ik moe. Dan is het nog even wat bespreken en is het weer twaalf uur geweest voordat je thuis bent”, zegt Jan. Toch houdt het slaaptekort hem en medeorganisator Michael Thijs niet tegen. “We zijn gek op dit spelletje. We spelen het al vijfendertig jaar en zijn altijd met de bal bezig.”

Wachten op privacy instellingen...

De meiden uit Welberg spelen het iets minder lang, maar zeker met net zo veel enthousiasme. Het giechelende meidenteam heeft al twee wedstrijden gewonnen. Vader Jos is de trainer. "Ze spelen al jaren met elkaar. Er zit veel potentie in deze meisjes. Het nieuwe talent komt uit Welberg."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.