Na uitbranden van vrachtwagen met frituurvet is A4 bij Bergen op Zoom weer open

5 januari 2018 om 12:14
nl
De A4 is sinds vrijdagmiddag rond kwart over drie weer open in beide richtingen. Vrijdagochtend vloog tussen Bergen op Zoom en Steenbergen een vrachtwagen met frituurvet in brand. Dat zorgde voor een flinke troep. De rijbaan richting Antwerpen werd even na een uur geopend. De rijbaan in de richting van Dinteloord bleef langere tijd dicht.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Suzanne Maas van Rijkswaterstaat vertelde vrijdagochtend dat het schoonmaken van de weg een intensieve klus was. "Met het bluswater is veel frituurvet op de hele weg terechtgekomen. Daarom waren beide richtingen dicht. Aan de kant waar de vrachtwagen stond, is dat logisch. Maar aan de andere kant is ook een aantal ongelukken met blikschade gebeurd, omdat het er glad was."

LEES OOK: A4 bij Bergen op Zoom vol frituurvet en bluswater na vrachtwagenbrand

Alle troep losweken
De weg is inmiddels weer begaanbaar. Maar daar moest wel het één en ander voor gebeuren, vertelde Maas vrijdagochtend:  "Daar moest een hogedrukreiniger aan te pas komen die met warm water alles los spoot. Normaal gesproken is een ZOAB-cleaner genoeg, een soort grote stofzuiger. Maar nu moesten we het eerst alles losweken."

Het frituurvet op de rijbaan richting Dinteloord zorgde voor meer werk. De brandende vrachtwagen die daar stond, was rond zeven uur geblust. Daarna moest de resterende lading eruit worden gehaald en werd de vrachtwagen geborgen. "Daarna moesten we heel grondig reinigen en controleren hoe het wegdek erbij lag. Afhankelijk van hoe groot de schade was, moest er een noodreparatie plaatsvinden."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.