PSV speelt gelijk tegen Corinthians, maar verliest toch [VIDEO]

11 januari 2018 om 15:50
PSV is het nieuwe jaar begonnen met een gelijkspel. De koploper uit de eredivisie deed dat in een oefenwedstrijd tegen het Braziliaanse Corinthians. Het werd 1-1 dankzij een doelpunt van Sam Lammers in blessuretijd.
Profielfoto van Sandra Kagie

PSV speelde de wedstrijd in het Orlando City Stadium. De Eindhovenaren zijn in de Verenigde Staten op trainingskamp. Corinthians kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Rodriguinho.

Na de rust kreeg PSV veel kansen op de gelijkmaker. Maar Hirving Lozano, Luuk de Jong en Gaston Pereiro misten. In blessuretijd wist invaller Lammers alsnog een nederlaag voor de Eindhovenaren te voorkomen.

De aansluitende strafschoppenserie won Corinthians met 5-4. Uitgerekend doelpuntenmaker Lammers miste als enige bij PSV.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel:
Debuut Donyell Malen
In de oefenwedstrijd maakte de achttienjarige aanvaller Donyell Malen een kwartier voor tijd zijn officieuze debuut voor PSV. Maximiliano Romero deed nog niet mee bij de Eindhovenaren. De jonge Argentijnse aanvaller is nog niet helemaal fit. Hij zal ook zaterdag in de wedstrijd tegen het Braziliaanse Fluminense ontbreken.

In de strijd om de Florida Cup heeft Corinthians nu twee punten en PSV één.