Politie pakt verdachte van brute woningoverval in Loosbroek

LOOSBROEK/HARDERWIJK - Een 44-jarige man is maandagochtend in het Gelderse Harderwijk aangehouden omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval in Loosbroek een kleine anderhalf jaar geleden. De politie sluit niet uit dat er ook nog andere aanhoudingen zullen volgen.

In december 2016 drongen twee gemaskerde mannen het huis van een stel in Loosbroek binnen. Daarbij takelden ze de slachtoffers ernstig toe. De overvallers bleven een uur in het huis en gingen er met geld en sieraden vandoor. Ze lieten het het stel vastgebonden en gewond achter.

Nieuwe impuls
In Bureau Brabant werd eerder een reconstructie van de overval getoond. Dat leverde volgens de politie meerdere bruikbare tips op, die leidden tot een nieuwe impuls in het onderzoek. En nu dus na een jaar en vier maanden ook tot een aanhouding. 

LEES OOK: 'Toen lag ik daar in mijn eigen bloed', gewelddadige woningovervallers maken weinig buit [VIDEO]

De politie heeft ook het huis van de verdachte doorzocht. Ook werd in Dieden, bij Oss, een doorzoeking gedaan in loodsen en schuren van het voormalig woonadres van de man. Daar zijn spullen in beslag genomen die mogelijk met de overval te maken hebben. 

Meer over dit onderwerp:
overvallen aanhoudingen loosbroek
Deel dit artikel: