Aanrijding met vrachtwagens op A59, snelweg weer open

TERHEIJDEN - Op de A59 bij Terheijden zijn maandagochtend rond kwart voor tien twee vrachtwagens op elkaar gebotst. Eén gewonde is er ernstig aan toe, meldt de politie. Het gaat om een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Druten. De snelweg tussen Made en knooppunt Zonzeel is volledig afgesloten, wat rond half elf zorgde voor een file van zes kilometer. Rond elf uur werd de vluchtstrook vrijgegeven voor verkeer, kort voor het middaguur ging de weg weer open.

Het verkeer op de A59 in de richting van knooppunt Zonzeel minderde plotseling vaart, maar de 47-jarige vrachtwagenchauffeur kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de vrachtwagen voor hem, bestuurd door een 42-jarige man uit Zegge. 

Er zijn meerdere ambulances ingezet, ook de brandweer was aanwezig. In de berm werden schermen gezet om een kijkersfile aan de andere kant te voorkomen.

De chauffeur van de achterste truck is door de brandweer uit zijn cabine bevrijd. Hij reed in op een truck die lange betonnen palen vervoerde, die ver uitstaken. De cabine vouwde zich helemaal om de palen heen. De bestuurder kwam klem te zitten en is een uur later zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Ook de traumahelikopter landde ter plaatse om eerste hulp te verlenen. 

Meer over dit onderwerp:
verkeersongevallen a59 vrachtwagens terheijden
Deel dit artikel: