Landstitel uit het zicht voor hockeydames Oranje-Rood, Den Bosch wint wedstrijd wel

29 april 2018 om 15:18
De landstitel is ver weg voor de hockeydames van het Eindhovense Oranje-Rood. Met 0-3 werd thuis van Amsterdam verloren, een mokerslag. De hockeydames van Den Bosch wonnen wel. Zij staan door een nipte overwinning op SCHC met één been in de finale van de play-offs. De Bilthovenaren werden met 0-1 verslagen door een goal van Lidewij Welten in het vierde kwart.
Profielfoto van Malini Witlox

Oranje-Rood
Amsterdam sloeg al snel toe. In de tiende minuut maakte Marijn Veen de 0-1.  International Kitty van Male maakte het af door twee keer te scoren. In de 41e met haar backhand en in de 67e minuut uit een strafcorner

Zaterdag 5 mei moeten de Eindhovenaren naar Amsterdam. Mochten ze die wedstrijd in het hol van de leeuw wel winnen, dan volgt een dag later een beslissingsduel.

Den Bosch
Het was een harde wedstrijd in Bilthoven, waarin werd gestreden voor iedere meter. Den Bosch begon de wedstrijd beter, maar zakte langzaam in, waardoor de tegenstander kansen rook. Over en weer werden strafcorners niet benut. Uiteindelijk was het toch de uitclub die in de 55e minuut doel trof met een mooi schot.

Mocht SCHC zaterdag 5 mei in Brabant winnen, dan volgt ook daar een extra duel.