Video

Zo won Michael van Gerwen zijn eerste Premier League-titel in 2013

14 mei 2018 om 18:30
nl
Michael van Gerwen kan donderdag opnieuw de Premier League Darts op zijn naam schrijven. Dat is de grootste dartscompetitie van de wereld.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Eerste Premier League Darts winst van 'MvG': 16 mei 2013
Halve finale: Michael van Gerwen – James Wade (8-4)
Finale: Michael van Gerwen – Phil Taylor (10-8)

Michael van Gerwen kan donderdag zijn vierde Premier League-titel binnen slepen. Phil Taylor is recordhouder met zes titels.

Verloop
Van Gerwen had zich tijdens de Premier League Darts 2013 makkelijk geplaatst voor de finaledag. Hij werd eerste in de reguliere competitie, door maar liefst elf van de zestien wedstrijden te winnen. De finale tegen Phil Taylor begon Van Gerwen wat nerveus. Hij leek op 6-2 achterstand te komen voor de pauze, maar toch wist Van Gerwen zijn rug te rechten. In plaats van 6-2, werd het 5-3 voor de pauze en daarna ging de motor van ‘Mighty Mike’ draaien. Hij won vier legs op rij, waarna Taylor weer terug kwam tot 7-7. Van Gerwen kwam uiteindelijk op 9-7, waarna Taylor wéér terugkwam tot 9-8. Van Gerwen gooide de achttiende en uiteindelijk beslissende leg briljant uit door 132 met een dubbele bull uit te gooien. De eerste Premier League-titel voor Van Gerwen.

“Dit is geweldig, ik kom op een achterstand en na de pauze knok ik grandioos goed terug. Dit is mijn grootste titel ooit en ik ben er zo blij mee, echt geweldig. Ik ben heel trots.”

Tekst gaat verder onder de tweet. 

Wachten op privacy instellingen...

Betekenis
Het was de eerste keer dat Van Gerwen een groot televisietoernooi op zijn naam wist te schrijven. Het gevoel was voor hem onbeschrijflijk. “Maar ik moet wel met beide voetjes op de grond blijven staan”, sprak hij toen uit bij thuiskomst in Brabant.  De Premier League-winst was een aanzet op een mooi jaar voor 'Mighty Mike'. Hij won vervolgens nog een aantal Euro Tour toernooien. Ook won hij in december 2013 de Player Championship Finals, om vervolgens op 1 januari 2014 zijn eerste wereldtitel binnen te slepen.

Bekijk hieronder de finale tussen Van Gerwen en Taylor nog eens terug.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.