Video

Lisa (17) doet eindexamen en traint 15 uur per week in het zwembad: 'Ik kan niet kiezen'

18 mei 2018 om 16:58
nl
Lisa de Beijer (17) heeft het er maar druk mee. Ze doet eindexamen aan het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven met de profielen Natuur& Gezondheid en Natuur& Techniek. Daarnaast volgt ze Duits en informatica en traint zo’n vijftien uur per week in het zwembad.
Geschreven door

“Drie keer in de week sta ik om tien voor vijf 's ochtends op. Dan ga ik trainen in het zwembad en daarna door naar school tot het einde van de middag. Daarna ga ik weer door naar het zwembad om nog een keer te trainen”, vertelt ze aan Omroep Brabant. “Als ik in het water duik, word ik letterlijk ondergedompeld in de sport. Daarna is de dag klaar en ga ik rustig slapen.”

Zestien zwemdiploma's
Ze heeft zestien zwemdiploma’s voor bijvoorbeeld snorkelen en reddingszwemmen. Zo’n zeven jaar doet ze nu aan wedstrijdzwemmen. In 2015 en 2016 deed ze mee aan het Nederlands Kampioenschap.    

Tekst gaat verder onder video

Tegenslagen
Even later werd Lisa ziek. “Tijdens een zwemwedstrijd merkte ik dat ik megamoe was. Er klopte iets niet. Het bleek Pfeiffer te zijn.” De ziekte zorgde ervoor dat ze zich terug moest trekken van het NK om te herstellen. Maar daarna kwam er nog een tegenslag. “Toen het net wat beter ging kreeg ik een scooterongeluk en liep ik een enkelblessure op. Het is nog niet helemaal genezen, maar ik train wel weer buiten en wil deze zomer weer meedoen aan het NK.”

Na de zomer wil Lisa beginnen aan een studie Psychology& Technology aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Ze blijft ook zwemmen: “Ik kan niet kiezen. Dat is het probleem waar ik nu mee zit. Dus ik ga voor allebei.”

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.