Dreigbrief in vliegtuig Ryanair op Eindhoven Airport blijkt loos alarm, vliegveld weer open

EINDHOVEN - Op Eindhoven Airport is maandagavond op het laatste moment een vliegtuig naar Edinburgh in Schotland niet vertrokken omdat er een dreigbrief in het toestel was gevonden. De passagiers werden uit het vliegtuig gehaald en het toestel werd onderzocht, onder andere met behulp van een speurhond. Er werden geen bijzonderheden gevonden.

De marechaussee wil niets zeggen over wat er op het briefje stond geschreven.

Maar een vrouw in het vliegtuig zat naast de Engelse mevrouw die de brief vond. "Ze vond hem tussen het klaptafeltje. Ik heb hem zelf niet gelezen, maar het was een handgeschreven brief waarop stond hoe je een bom moest maken. Er waren wat schema's opgetekend. Het is waarschijnlijk een grap geweest van iemand, maar ik ben toch wel blij dat het zo serieus is opgepakt."

Ryanair vlucht FR 1108 zou om tien over acht vertrekken. Als gevolg van de bommelding stonden passagiers van drie vertrekkende vluchten te wachten: Londen, Oujda (Marokko) en dus Edingburgh. Deze drie vluchten werden tegen middernacht allemaal geannuleerd.  Honderden passagiers moesten noodgedwongen hun plannen wijzigen. 

Toestellen die landden, ondervonden ook hinder van de dreiging. Zo stond een toestel uit Praag lang te wachten, met de passagiers erin. De landende toestellen werden naar het militaire terrein gereden. Militairen kwamen daar de vliegtuigen in om de passagiers uitleg te geven over de evacuatie.   

LEES OOK: Joep en Rutger dupe van bomdreiging Eindhoven Airport: 'Wachten tot het veilig is'

Schiphol
Ook landden er maandagavond vluchten uit Lissabon (een van RyanAir , een van Transavia), Valencia en Ibiza. De vliegtuigen die kwamen uit Bologna, Faro en Barcelona zijn omgeleid en geland in Amsterdam.

Meer over dit onderwerp:
RYANAIR EINDHOVEN AIRPORT BOMMELDINGEN