Rode Duivel-gekte: bakker Teun uit Best bedenkt 'puntzakfriet-gebak'

BEST - Een goede puntzak friet haal je bij… de bakker. De gebakvariant wel te verstaan. Door het succes van het Belgische voetbalteam begint er toch een milde variant van de WK-koorts te ontstaan. Zo verkoopt een bakker in Best puntzakfriet-gebak.

Er komt geen aardappel aan te pas. “Het is witte chocolade, limoncello bavaroise met aardbei erin, afgewerkt met cakefrietjes en een dotje mayonaise van chocolade,” vertelt Teun van Dommelen. “De Hollanders verzaken dit jaar, dus dan gaan we de zuiderburen steunen!”

[video:2807616]

En zo staan naast het gebak, het brood en de vlaaien ook puntzakken friet in de vitrine. Overigens wedt Teun op meerdere paarden. Eerder had hij al een Japanse tompouce en een nougatine IJslandtaart te koop. Franse stokbroden en croissants liggen normaal ook al in vitrine, maar de bakker duimt vanavond toch echt voor de Rode Duivels: “We hebben ook een rodeduiveltaart.”

Een goede dosis Oranjegekte is goed voor ondernemend Nederland. Al blijft die inkomstenbron dit WK uit, door het Belgische succes wordt het toch nog commercieel interessant. “Hoe verder de Belgen komen, hoe beter het gaat lopen”, vertelt Van Dommelen. “Ze moeten het WK gewoon winnen, die Belgen.”

Deel dit artikel: