'Ze racen tussen de bezoekers door!' Ondernemers blij met actie tegen jeugd die buurt terroriseert

23 juli 2018 om 11:16
nl
Opluchting. Dat voelt de ondernemersvereniging De Stok nadat de politie afgelopen weekend de overlastgevende jeugd in de Roosendaalse buurt aanpakte. De jongeren waren aan het driften met hun auto's, hielden straatraces en haalden er halsbrekende toeren uit.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Volgens de politie stond de parkeerplaats bij De Stok zaterdagavond 'blauw van de rook' door de halsbrekende toeren van de jongeren. Ze jakkerden over de weg, namen rotondes tegen de rijrichting in en driftten met hun auto's (rondjes rijden terwijl de achterwielen wegslippen). Agenten spreken van 'zeer gevaarlijk rijgedrag en forse snelheidsovertredingen' en grepen in. Vier rijbewijzen werden afgepakt en diverse bekeuringen werden uitgedeeld. 

Op heterdaad betrapt
Een 26-jarige Roosendaler werd op heterdaad betrapt toen hij met zijn auto aan het racen was. "Hij reed met hoge snelheid langs geparkeerde auto's en er kwam rook van de banden af", vertelde een politiewoordvoerder. Daarop werd het rijbewijs van de Roosendaler afgenomen.

Korte tijd later reden twee andere automobilisten met hoge snelheid de parkeerplaats op. Ook bij hen kwam er rook van de banden af. Ook deze twee bestuurders (23 en 24) moesten hun rijbewijzen inleveren. Een van de automobilisten liet op een gegeven moment een vrouw in zijn auto rijden. Die bleek geen rijbewijs te hebben. Zij kreeg daarom een bekeuring.

Ook een andere vrouw (18) zonder rijbewijs werd betrapt toen zij achter het stuur van een auto kroop. Zij kreeg uitleg van een man die zelf net vier maanden een rijbewijs had. Ook zij werd bekeurd. 

Jakkeren
Als klap op de vuurpijl reed een 18-jarige man uit Rucphen op De Stok linksom op de rotonde en dertig kilometer per uur te snel. Hij kreeg een bekeuring. "En hij heeft slechts twee maanden zijn rijbewijs", verzucht de politiewoordvoerder.

Op de Wouwbaan bij De Stok zagen agenten een 26-jarige Roosendaler met een snelheid van ruim honderd kilometer per uur over de weg jakkeren. Daar geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg onmiddellijk een boete van 770 euro en een rijontzegging van twee maanden.

'Hoop smerigheid'
Volgens de ondernemersvereniging terroriseren de jongeren deze buurt al langere tijd. "Al jaren. Ze houden hier straatraces, draaien luide muziek bij nacht en ontij, veroorzaken een hoop smerigheid, spinnen met hun auto's en gebruiken hiervoor de hele parkeerplaats... Vroeger deden ze dit alleen 's nachts, maar tegenwoordig racen ze hier zelfs tussen de bezoekers door!"

De ondernemers zijn dan ook blij met de politieactie van afgelopen weekend. Ze klaagden al langer bij de politie en de gemeente. "Als je er niks van zegt, komen er steeds meer jongeren. We zijn blij dat de politie kordaat optreedt. De politie benadrukt ook: blijf bellen, alles wordt geregistreerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!