Mindere voorbereiding deert NAC-coach Van der Gaag niet: 'Business is nu eenmaal resultaatgericht'

11 augustus 2018 om 10:55
nl
NAC opent zondagmiddag de nieuwe competitie met een uitwedstrijd in Alkmaar. De Bredase ploeg speelt om 16.30 uur tegen AZ. Ondanks dat NAC qua resultaat geen goede voorbereiding had, denkt trainer Mitchell van der Gaag dat zijn ploeg er klaar voor is. "Je moet door het resultaat heen kijken,"
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Hij zal er misschien weer even aan moeten wennen. De druk bij NAC is groter dan bij zijn vorige clubs Excelsior en FC Eindhoven. Maar NAC-coach Mitchell van der Gaag vaart zijn eigen koers en is als ex-prof wel wat gewend. Dat de Bredase ploeg in de voorbereiding slechts één duel won, maakt hem niet zenuwachtig. Al weet hij ook dat er nog werk aan de winkel is. 

Resultaatgerichte business

"De voorbereiding is voldoende geweest, al was die qua resultaat stroef. Maar onze business is erg resultaatgericht en dat is ook begrijpelijk. Maar je moet er doorheen kijken, zowel kritisch als positief. Daar moet je een middenweg in zien te vinden. Iedere week komen er weer andere dingen aan het licht en daar werken we dan aan. Maar na onze eerste wedstrijd, tegen AZ, wordt een hoop duidelijk en vanuit daar kan je gaan werken."

"We zijn niet stabiel genoeg", legt Van der Gaag de vinger op de zere plek. "En dat is wel een punt waar we hard aan gewerkt hebben. Als het even wat minder gaat, moet je wel ergens op terug kunnen vallen. Het is inherent aan een jonge ploeg, maar dat moet er uit."

Wachten op privacy instellingen...

'Spanning in goede banen leiden'

"Het is altijd heel moeilijk inschatten waar je staat", vervolgt de trainer van NAC. "Wat doet een eerste competitiewedstrijd met je, wat doet de druk met je? AZ heeft gewoon een goede ploeg, iets aan kwaliteit ingeleverd, maar speelt niet voor niets al die jaren Europees voetbal."

Eén ding is zeker, de coach van NAC kan niet wachten tot hij met zijn ploeg aan de bak kan. "Ik krijg er wel een positief gevoel van. Zes weken voorbereiding is wel genoeg geweest, het mag gaan beginnen. De spanning neemt weer toe, het onderbuikgevoel en het nerveus worden. Dat gevoel wil je hebben en  voor de ploeg in goede  en positieve banen begeleiden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.