Bedorven etensresten oorzaak vliegenplaag in huis Aalst waar brand woedde

13 augustus 2018 om 14:50
nl
Bedorven etensresten zijn de oorzaak van de vliegenplaag in het huis in Aalst waar de politie maandag en dinsdag onderzoek deed. Dit laat de politie weten. Politiehonden Hunter en Dark sloegen bij het onderzoek dinsdag in het huis aan op de bedorven etensresten. "Daar zijn de vliegen vermoedelijk op af gekomen", cocludeert de politie.
Geschreven door

De politie deed dinsdagochtend opnieuw onderzoek naar de vliegenplaag in het huis aan de Eindhovenseweg in Aalst waar bijna drie weken geleden een uitslaande brand woedde. Maandagmiddag namen agenten er al een kijkje, na een melding dat er wel heel veel vliegen in en rondom het huis zaten. 

Toen werd er geen oorzaak voor de aanwezigheid van de vliegen gevonden en werd het onderzoek gestaakt. 

Wachten op privacy instellingen...

Dinsdag rond halfeen was de politie klaar met het vervolgonderzoek. Hierbij werden de speurhonden Hunter en Dark ingezet. 

Maandag liet een woordvoerder van de politie al weten dat de aanwezigheid van de vliegen verschillende oorzaken kon hebben. “Van bedorven eten tot een dood dier bijvoorbeeld.” Het eerste blijkt nu dus het geval.

Wachten op privacy instellingen...

In het pand woedde bijna drie weken geleden een uitslaande brand. De politie moest daarom maandag en dinsdag voorzichtig te werk gaan. Ze konden het pand volgens een woordvoerder niet zomaar betreden. Er moest maandag een hoogwerker van de brandweer aan te pas komen om van bovenaf te bekijken of en waar agenten naar binnen konden.  

Aanwijzingen voor brandstichting
Technisch onderzoek van de politie na de brand leverde aanwijzingen op voor brandstichting. Het onderzoek van maandag en dinsdag had daar volgens een politiewoordvoerder niks mee te maken. "We zijn echt ter plekke gegaan voor de melding van de vliegen", liet ze maandag weten.

Drie bewoners raakten bij de brand gewond. Ze konden volgens omstanders ternauwernood naar buiten komen. Omwonenden legden matrassen neer om slachtoffers die uit het raam hingen en zich lieten vallen op te vangen.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!